Description
Сочевиця червона – одна з найдавніших культурних рослин: її зерна були виявлені археологами у спорудах бронзового віку! Стародавні єгиптяни навіть хліб із неї випікали, а римляни використовували, зокрема, й у лікарських цілях.
Сочевиця – джерело важливого рослинного білка, що робить її корисною для вегетаріанців і веганів. Вміст дієтичних волокон покращує функцію травлення, знижує апетит і сприяє здоров’ю шлунково-кишкового тракту.
Сочевиця містить антиоксиданти, які захищають клітини від пошкоджень від вільних радикалів і сприяють загальному здоров’ю. Її вживання може допомогти знизити ризик хронічних захворювань, таких як хвороби серця і діабет.
Завдяки своїй харчовій цінності та багатому смаку, сочевиця є популярним і корисним компонентом багатьох страв, включаючи лінт бургери, супи, салати, каррі та багато інших страв.
Харчова цінність на 100 г:
Білки: 9 г
Жири: 0,4 г
Вуглеводи: 20 г
Енергетична цінність: 116 ккал
Additional information
Вага | 500г, 1 КГ |
---|
Reviews
There are no reviews yet.